La primavera dels poetes



Per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març de 2011, a la Capella de la Nau, ens ajuntàrem més de cinquanta poetes. Alguns noms: Josep Ballester, Mari Carme Arnau, Vicent Berenguer, Iolanda Bonet, Lucía Boscá, Iván Brull, Antonio Cabrera, Xelo Candel, Guillermo Cano, Lorena Cayuela, Pere Císcar, Mercè Climent, Rafael Correcher, Elena Escribano, Vicente Gallego, Isabel García Canet, Jesús GE, Marc Granell, Ramon Guillem, Rubén Luzón, Alicia Martínez, Francesc Mompó, Àngel Montesinos, Eusebi Morales, Vicent Nàcher, Joan Navarro, Carolina Otero, Vicent Penya, Jaume Pérez Montaner, Josep Picó, Begonya Pozo, Marta R. Sobrecueva, Isabel Robles, Lluís Roda, Luci Romero, Mari Carme Sàez, Encarna Sant-Celoni i Eduard Verger.S'escoltaren textos en català, espanyol, serbi, romanés, francés, anglés, eslové, alemany o persa. Fou un moment màgic on la litúrgia de la paraula es va posar, més que mai, en evidència. Entre silencis, somriures i rialles vàrem trancòrrer una esplèndida vesprada a la seu més antiga de la Universitat de València. Al seu bloc "Uendos, Greixets i Maremortes" l'escriptor i poeta Francesc Mompó en va deixàr constància escrita i gràfica. Ací en teniu un tast de la seua crònica:

"La Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va reunir anit una cinquantena de poetes en castellà i en català per a commemorar el Dia Mundial de la Poesia.

Convocats i dirigits per les poetesses Isabel Garcia Canet i per Begonya Pozo, un per un, per ordre alfabètic, anàrem passant per l’altar major de la capella.

Com que l’acte homenatjava la poetessa Marta Pessarrodona, alguns poetes llegiren versos d’ella traduïts a un grapat d’idiomes: anglès, francès, alemany, servi, eslovè, persa, romanès... La resta llegírem composicions pròpies o d’algun altre poetes que haguérem triat.

Diverses llengües, diverses veus, diversos tons, però una sola intenció: l’amor a la poesia.

Per acabar, Rafa Xambó ens regalà un parell de versions dels sonets de William Shakespeare traduïts al català per Txema Martínez.

Un vi d’honor oferit per la Universitat sota les arcades de dalt del magnífic edifici i sota l’amatent mirada de Lluís Vives donà per conclòs el Dia Mundial de la Poesia."